Du er her: Forside Seneste nyt vis

Guided tur på Aarhus Universitets campus

Aarhus Universitet, er netop blevet kåret af Huffington Post som et af de 15 smukkeste campusser i verden. Det er vi meget stolte af. Derfor har vi valgt at lave en guided rundtur på Campus.

13.09.2013 | Steffen Longfors

Turen på Campus er tænkt som et supplement til de guidede busture. Turen starter lidt senere end busturene og er lidt kortere. Turen er en gåtur gennem universitetsparken og udvalgte bygninger.

Om turen

På turen præsenteres de smukke gule bygninger, der udgør kernen i Aarhus' universitetscampus og som er dansk funktionalisme med internationalt format. Bygningerne er samlet i og omkring et smukt morænelandskab, Universitetsparken, der gennem årene er blevet udvidet en del. I harmonisk samspil med den kuperede park danner de ensartede bygninger en smuk campus, der har opnået international berømmelse. De karakteristiske gulstensbygninger i Universitetsparken rummer et samlet etageareal på 246.000 m².

Aarhus Universitet har en lang tradition for at samarbejde med tidens mest markante kunstnere. Universitetet rummer en af byens største kunstsamlinger og på universitets gule vægge kan man blandt mange andre finde værker af Egill Jacobsen og Jens Birkemose. I 2001 har Per Kirkeby udført det imposante loftsmaleri i Søauditorierne, men også vægmaleriet af Preben Hornung fra 1963 i Hornungstuen i Studenternes Hus påkalder sig opmærksomhed i denne sammenhæng.

Lyd og billede: Se eksempler på arkitekturen på Aarhus Universitets forskellige lokaliteter

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 19.01.2014